租房买房买生意上iU91
楼主: gonow

[其他币种] 各位it界的朋友,谁能帮我一个忙,本人愿重酬3000加币

[复制链接]   [推荐给好友]
Post by powersuper
楼主可以去UBISOFT试试,听说Montreal分公司正在招程序员

谢谢你的信息,
我会去努力,希望不要求Bilingual.

Post by qjj
以你的工作背景在toronto和美国找工作不难。

是啊,本来应该直接去toronto,
不过我一个朋友,到toronto一年才找到.

想去美国,因为我哥在那边,
一切看运气了。

建议大家回国发展,这里50年不变,象农村一样。不要虚度光阴了。

actually it has changed alot for the past 50 years... my grandfather came here 50 years ago...totally different.....

by the way, you can say here is the modern farmland...and a fast moving fashion city...

QUOTE=香浓咖啡]建议大家回国发展,这里50年不变,象农村一样。不要虚度光阴了。[/QUOTE]

在TORONTO一年才找到,正常。在这里一年都找不到,正常。建议你先在这里找TORONTO的工作,有面试了搭个CARPOOL过去才花个四五十元成本,划得来的。如果发现那边的机会确实比这边多很多就搬过去算了。

Post by gonow
是啊,本来应该直接去toronto,
不过我一个朋友,到toronto一年才找到.

想去美国,因为我哥在那边,
一切看运气了。

各位it界的朋友同意我的观点吗?我们交流一下。

其实networking也找不到工作。

本人移民前是西门子中国it经理,有着丰富的大型网络应用的技术和管理经验。在这里网上查询的职位,无论是技术上的还是管理上的,感觉我都可以胜任,但是发的求职信根本没有回应,尽管我还有西门子中国ceo的推荐信。
好像这里的中高层职位几乎都不考虑中国人的。现在我也放弃求职了,好好读书,读完后赶紧回国,在国内还是大有用武之地。

it is always easy to go back...so easy that everyone can do it

it is hard to stay here..., to find and get a tiny little chance, to make it big and make it true, north America is a place only for those who only have one-way ticket.

Good luck!

Post by Allen

本人移民前是西门子中国it经理,有着丰富的大型网络应用的技术和管理经验。在这里网上查询的职位,无论是技术上的还是管理上的,感觉我都可以胜任,但是发的求职信根本没有回应,尽管我还有西门子中国ceo的推荐信。
好像这里的中高层职位几乎都不考虑中国人的。现在我也放弃求职了,好好读书,读完后赶紧回国,在国内还是大有用武之地。

这么好背景,也这样难找? 是不是你要求太高了?:rolleyes:

我很快找到工作,本人找工作的体会:
要了解这里的面试过称,不同于中国。不知道大家有过多少面试。我感觉如果3个面试,如果你准备好,至少应该得一个OFFER。这里的面试注重课本知识,比如考你C++基本概念,不知你能否不看书就答对。考你算法,不看书就能写好。如果行,再加上好点的ENGLISH,你会很快找到工作。我朋友今年来MONTREAL,一个月就找到。IT行业是一样。希望大家都有工作。可用E-MAIL联络:
tigermonkey862000@yahoo.ca
有时发贴子找LADY,请大家理解

Post by Allen

actually, your strengh-management experience in china is the weakness in north america, for any position here, without na education and na experience, chinese can only find tech jobs, so you should delete on your resume all managerial experience and don't even mention ceo's reference letter which i am pretty sure focusing on how good you can be as a manager, haha. for IT, tech jobs are well paid if the skills are really needed.

for your plan of returning to china after study, i suggest you should spend more time on finding a job anywhere in canada, because there is sthg called "career gap", so the longer time you stay unemployed, the less chances you will get a good job even in china. my suggestion, start from a tech job, and then you will see lots of chances will come.