租房买房买生意上iU91

请教高手们一个问题

[复制链接]   [推荐给好友]
楼主
上个星期买了辆旧车。车子起步后至20公里左右会明显感觉到油上去了,但速度跟不上,就好象挂着空档踩油门似的。紧接着车子会往前一突,速度又上来了。即便我慢慢加油也会如此。但上了40以后再加速就没有这个问题了。我几次停车挂空档加油门,没有感觉到有什么不通畅。我想是不是变速器有问题的。请各位高人指点。
冷车启动挂档P-R-D,看看车身有无震动和咔咔声,有就说明排挡有问题;齿轮箱中有个传感器,如坏了也会出现你说的现象(我看过一篇文章所述现象和你的类似);顺便换掉空滤,清洗一下化油器。仅供参考,我也是买的二手车,逼得自己每天琢磨。

>>我想是不是变速器有问题的
You are right, the transmission has problem. In north america, not many people take part off transmission. So you need drive careful and give some maintanence. The worst case is replacing it with a used one.
Do these, maybe useful.
A transmission flush to clean the hydrailic system.

Clean the throttle body and throttle position sensor. Tranny need know the throttle openess to decide when to shift.(It also needs know the pressure of hydraulic system and drive shaft speed, but you cannot do much on these two parts)

我也请教Don大侠一个问题:我的车在阴雨天很难启动,勉强启动后,怠速不稳,抖动厉害,起步后感觉给不上油,车一顿一顿地。再停放几个小时后一切正常,已经出现过3次。请问是什么原因。谢谢。